Tallrik med mat på restaurang Villa Långbers.

Meny

A la carte

Vår à la carte-meny återkommer till våren. Tillsvidare serverar vi en fast meny med förrätt, varmrätt och dessert utvalda datum. 

Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning. 

 

Något att börja med


Köksgrogg 165
det är vad det är och blir vad det blir

Friterad struva 95
med Kalixlöjrom, rödlök, dill och syrad grädde

Friterad potatisgratäng 105
med kaprismajonnäs och potatisflarn

Krokett på dalagris 95
med riven hårdost från Borlänge och svensk jalapeño

 
Andra rundan


Soppa på jordärtskocka 145
med kålrabbi, krasse och friterad jordärtskocka

Kantarellsemla 165
med granskott, silverlök och lokal hårdost

Tunt skuren rå biff 175
med äggula, rödlök, sikrom och kumminsmul

Gravad regnbåge 165
med senap från Hedemora, gurka och krispig potatis

 

Huvudakten


Renytterfilé 235
serveras med variation på morot, hasselnötter, enbärssky och chorizosmör

Rimmad kolja 215
med smörkokt spetskål, kokosgrädde, thaibasilika och gulbeta

Grillad oxkind 195
med potatispuré, isterbandcurst, pumpa, rotselleri, sherryvinäger och persilja

Halstrad kroppkaka 185
med rättviksärt, lingon, grönkål, shiitake svamp och brynt sojasmör

 

Målgången


Bakat höstäpple 125
från egna träd serveras med vaniljglass, aprikos, Riesling och havre

Chokladmousse 135
med hjortron, karamell, ingefära och five spice

Blåbärsglasspinne 85
med kolasås, bovete och havssalt

Ostkaka för 2 personer 245
serveras med körsbär och vispad grädde

Lokala ostar 195
med marmelad och knäckebröd

Vi rekommenderar 2-4 rätter för den ultimata smakupplevelsen.

 

Boka bord


Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Tillsvidare serverar vi fast meny utvalda dagar och vår à la carte är åter till våren.

Telefon 0247-502 90
e-post [email protected]

Boka bord här