A la carte
Vår à la carte-meny återkommer till våren. Tillsvidare serverar vi en fast meny med förrätt, varmrätt och dessert utvalda datum.
Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.
Något att börja med
Köksgrogg 165
det är vad det är och blir vad det blir
Friterad struva 95
med Kalixlöjrom, rödlök, dill och syrad grädde
Friterad potatisgratäng 105
med kaprismajonnäs och potatisflarn
Krokett på dalagris 95
med riven hårdost från Borlänge och svensk jalapeño
Andra rundan
Soppa på jordärtskocka 145
med kålrabbi, krasse och friterad jordärtskocka
Kantarellsemla 165
med granskott, silverlök och lokal hårdost
Tunt skuren rå biff 175
med äggula, rödlök, sikrom och kumminsmul
Gravad regnbåge 165
med senap från Hedemora, gurka och krispig potatis
Huvudakten
Renytterfilé 235
serveras med variation på morot, hasselnötter, enbärssky och chorizosmör
Rimmad kolja 215
med smörkokt spetskål, kokosgrädde, thaibasilika och gulbeta
Grillad oxkind 195
med potatispuré, isterbandcurst, pumpa, rotselleri, sherryvinäger och persilja
Halstrad kroppkaka 185
med rättviksärt, lingon, grönkål, shiitake svamp och brynt sojasmör
Målgången
Bakat höstäpple 125
från egna träd serveras med vaniljglass, aprikos, Riesling och havre
Chokladmousse 135
med hjortron, karamell, ingefära och five spice
Blåbärsglasspinne 85
med kolasås, bovete och havssalt
Ostkaka för 2 personer 245
serveras med körsbär och vispad grädde
Lokala ostar 195
med marmelad och knäckebröd
Vi rekommenderar 2-4 rätter för den ultimata smakupplevelsen.
Boka bord
Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Tillsvidare serverar vi fast meny utvalda dagar och vår à la carte är åter till våren.
Telefon 0247-502 90
e-post [email protected]